wave shape
Afbeelding: shade

Beeldspraak

Het dienstverleningsconcept van de overheid is sterk in beweging. Gemeenten groeien in hun rol van ‘meest nabije overheid’. Utopie of realiteit? Kijk eens mee naar de reiswereld.

Voor het boeken van een reis is bijna niets anders nodig dan een p.c., internet, vrije dagen en voldoende saldo op je bankrekening (+ prettig gezelschap natuurlijk!). Op afstand geef je aan waar je naar toe wilt, hoe je er naar toe wilt, wanneer je er naar toe wilt, hoe je er wilt verblijven en wat je er wilt doen. Vanuit het perspectief van de klant worden alle elementen automatisch gecombineerd en besproken.

Met een beetje puzzelwerk regel je zo vanuit huis in een uurtje een complete reis met alles er op en eraan. Rechtsonder verschijnt het totaal aan kosten dat je vervolgens via internet betaalt.

Let wel, we hebben het over verschillende vervoerders (trein, vliegtuig, bus, taxi) verschillende verblijfsaccommodaties, verschillende evenementenorganisaties, in verschillende landen met verschillende talen en valuta, met dus allemaal verschillende eigenaren, bankrekeningen, medewerkers, applicaties, etc.


Als dit in de reiswereld mogelijk is, dan zou het toch gek zijn als we onze opdracht als overheden in Nederland niet voor elkaar kunnen krijgen?